Hakeminen ammattikorkeakouluun

Ammattikorkeakouluihin haetaan valtakunnallisessa yhteishaussa, joka järjestetään keväisin ja syksyisin. Samassa haussa voi hakea enintään neljään eri koulutusohjelmaan.
Yhteishaku tapahtuu verkon kautta osoitteessa www.amkhaku.fi. Ammattikorkeakouluihin voi hakea myös lähettämällä hakulomakkeen ensisijaisena hakutoiveena olevaan ammattikorkeakouluun.

Yhteishakuja on kolme:
• suomen- ja ruotsinkielisen koulutuksen yhteishaku
• aikuiskoulutuksen ja ylempien ammattikorkeakoulututkintojen yhteishaku
• vieraskielisen koulutuksen yhteishaku

Vieraskielisen koulutuksen yhteishaku järjestetään tammi-helmikuussa, suomen- ja ruotsinkielisen koulutuksen yhteishaku maalis-huhtikuussa ja aikuiskoulutuksen yhteishaku huhti-toukokuussa. Täyttämättä jääneisiin opiskelupaikkoihin on mahdollista hakea täydennyshaussa elokuun alussa.
Aikuisopiskelijat voivat hakea myös tavalliseen ammattikorkeakoulutukseen. Poliisiammattikorkeakoulu ja Ahvenanmaalla toimiva Högskolan på Åland eivät sisälly yhteishakuun, vaan niihin haetaan erikseen. Vieraskielinen aikuiskoulutus ei myöskään sisälly yhteishakuun.

Ammattikorkeakouluihin hakeville järjestetään lähes aina valintakoe, johon kutsutaan osa hakijoista koulu- ja työtodistusten sekä mahdollisten ennakkotehtävien perusteella. Lopullisiin opiskelijavalintoihin vaikuttavat valintakoe ja koulutodistuksen arvosanat yhdessä. Joissakin koulutusohjelmissa työkokemuksesta saa lisäpisteitä.

Ammattikorkeakoulujen hakuajat vuonna 2008

Kevään haku: 25.3. - 11.4.2008 (syksyllä 2008 alkaviin koulutusohjelmiin)
Täydennyshaku: 4.8. - 7.8.2008
Syksyn haku: 15.9. - 26.9.2008 (keväällä 2009 alkaviin koulutusohjelmiin)